POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 14 december 2009

Voor wie het niet wil zien: de islam rukt verder op.

Een aantal berichtjes, allemaal op enkele dagen in onze media verschenen, zijn bij mij blijven hangen. Kleine berichten, maar die duidelijk aangeven dat er met sommige uitingen van de islam iets ernstig mis is. Kleine berichten ook die aangeven, dat deze islam op Europees grondgebied niet uit is op aanpassing aan onze normen en waarden, maar er duidelijk op gebrand is Europa of een stuk ervan opnieuw te islamiseren.

In de Franstalige editie van Metro (01.12.2009) kon men lezen dat de Verenigde Naties aan de alarmbel trekken wat betreft het geweld tegen vrouwen. 8 jaar na het verdrijven van de taliban blijft het aandeel vrouwen in het openbaar leven dalen. Gepaard daarmee gaat het geweld tegen vrouwen in stijgende lijn. De “tendens is negatief”, aldus een woordvoerder van de VN.

Omdat een Soedanees, christelijk meisje een rok droeg tot op de knie, werden haar 50 zweepslagen toegediend, aldus de advocaat van het gezin. In juli werd in Soedan een journaliste gearresteerd omdat ze een “onfatsoenlijke broek” droeg, en zij belandde in de cel, aldus Gazet van Antwerpen (30.11.2009).

Tenslotte meldde De Standaard (07.12.2009) dat de Catalaanse politie een bende heeft opgerold die een vrouw had opgesloten en ter dood had veroordeeld. 9 mannen van Maghrebijnse afkomst wilden uit naam van een islamitische rechtbank de vrouw stenigen omdat ze overspel zou hebben gepleegd. “De verdachten behoren tot de salafistische strekking. Die ultraconservatieve stroming in de islam zou in die provincie veel aanhangers tellen, maar het was de overheid tot nog toe niet bekend dat ze een eigen rechtbank heeft die volgens de regels van de sharia recht spreekt”.