POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 30 december 2009

Anonieme cv’s: de sovjetgeest is niet dood

Niet alleen in België lopen allerlei verlichte geesten rond met de idee om via anonieme cv’s de werkloosheid onder de allochtonen naar beneden te halen en – vooral – het racisme van de Vlaamse ondernemers onderuit te halen. U kent de theorieën. Niet alleen in België wil men dit onding gaan toepassen, ook in Frankrijk loopt de regering Sarkozy blijkbaar met dit soort ideeën rond.

Goede vriend Yvan Blot hekelt dit plan in Polémia. Met de methode van deze anonieme cv’s komt men eigenlijk in het hart zelf van het utilitair systeem terecht die onze moderne maatschappij kenmerkt: “Met alle kracht moet men mensen onderling totaal inwisselbaar maken – dit omdat het systeem het vraagt. Net zoals in de Goelag ontneemt men dus de mensen hun namen. De “persoon” moet volledig opgaan in de massa”.

Het voorwendsel, aldus Yvan Blot, is de strijd tegen de discriminatie en de promotie van de gelijkheid van alle mensen. Het echte doel is de individuen te nivelleren, te ontwortelen en te massificeren om hen gemakkelijker te controleren.