POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 9 december 2008

"Schaf de taalpariteit in Brussel af".

Terwijl het Belgische regime stilaan weer en onvermijdelijk richting volgende communautaire crash aan het sturen is – gewoon omdat nadat de federale communautaire onderhandelingen door de onwil van de Franstaligen op niets uitdraaiden, nu ook de onderhandelingen van gewest tot gewest op niets zullen eindigen – lijken bepaalde Franstalige politici nog wat olie op het vuur te willen gooien. Ze zorgen opnieuw voor een zeer ‘creatieve’ invulling van het begrip “federale loyauteit”.

De heer Benoît Cerexhe van de zogenaamde zéér gematigde Franstalige partij CdH, valt – ongetwijfeld in het kader van een hernieuwde “federale loyauteit” – de officiële en wettelijke tweetaligheid in Brussel aan, want “deze tweetaligheid stemt niet langer overeen met de realiteit”. Zo wil hij i.p.v. “tweetalige agenten” werken met “tweetalige diensten” (La Libre Belgique, 02.12.2008). Voel je’m? Voor we het weten staan we weer met z’n allen aan een nieuw Nolsloket in Brussel: “Pour les Flamands”.

Zo kennen we ze wel, onze Franstaligen, met hun respect voor de taalwetten. Morgen kunnen ze op basis van dezelfde argumenten tweetalige agenten vragen in De Panne. Op basis van dezelfde argumenten kunnen ze morgen de officiële tweetaligheid eisen in gans Vlaams Brabant.

Hoelang gaat dit spelletje nog duren?