POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 4 december 2008

Prijs van meest onnozele bericht van de maand

Wat een onzin kunnen bepaalde instellingen toch verspreiden. Neem nu de door de Belgische regering (nog onder Jean-Luc Dehaene, in dit leven grote bankier) speciaal tegen het Vlaams Blok opgerichte rechtbank onder de leiding van het ‘heilig paterke’, het zogenaamde Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, het zogenaamde CGKR.

Dit centrum, dat rijkelijk wordt betaald met overheidsdotaties, dus met centen van u en mij, voert in december campagne tegen zogenaamde vooroordelen tegen migranten. Zo zal het publiek eraan herinnerd worden dat wij allemaal “kinderen van migranten” zijn, ook al moeten we daarvoor één, twee of vijf generaties teruggaan”. En dat het verkeerd zou zijn de asielzoeker in de eerste plaats als een economische migrant te beschouwen.

Eén, twee of vijf generaties…Mag het zelfs iets meer zijn, mijnheer Dewitte? Ten gronde heeft hij gelijk, natuurlijk. Mijn verre voorouders zijn ooit als (politieke en economische) migranten naar hier gekomen, in het zog van de Germaanse volksverhuizingen nog wel. Tenzij mijn verre voorouders natuurlijk tot de vroege Keltische stammen behoorden, die hier al woonden, en dan moeten wij nog enkele generaties verder teruggaan om van “migranten” te spreken.

Dit is allemaal niet meer ernstig te noemen. Schaf deze speciale rechtbank, die de geur van “1984” en de Sovjet-Unie met zich meedraagt, eindelijk af. En als men het publiek dan toch wil voorlichten over migratie en asiel, doe het dan a.u.b. op een ernstige manier. Op deze manier lokt men bij het publiek alleen walging en spot op, wat juist het tegenovergestelde is van wat men bereiken wil. Neen, toch?