POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 22 oktober 2009

Ikke wil koning worden

Op 19 oktober op de weblog ‘Visionair België’ een verhaal van Johan Sanctorum gelezen, waaruit blijkt hoe ‘klaar’ prins Filip toch wel is om “Koning der Belgen” te worden. Het blijft een verhaal in de trend van ‘Il faut que la Flandre se sente aimée’. Leest u mee?

Prins Filip en prinses Mathilde zijn blijkbaar 2 fervente musical-liefhebbers. Ergerlijk in dit verband is de manier waarop de organisatoren van ‘The Sound of Music’ hun publiek schoffeerden door alle instructies van het Hof klakkeloos te volgen. De koninklijke familie was namelijk maar vrij laat op de idee gekomen om de première bij te wonen, en dus was de zaal al uitverkocht.

Geen probleem natuurlijk voor de von Saksen-Coburgers: al wie tickets had op de eerste 3 rijen was er aan voor zijn moeite en mocht thuis blijven. Die plaatsen werden als het ware herbestemd voor het prinselijke paar en hun gevolg.

Maar uit inside-informatie die de heer Sanctorum kreeg, blijkt er ook politieke stront aan de knikker. Op aanvraag van het Paleis zouden alle aanwezigen namelijk op voorhand netjes gescreend zijn op hun vaderlandsliefde. Lui met Vlaams Belang- of NV-A-connecties waren er ongewenst, zo zouden expliciete instructies hebben geluid. Ook zij mochten dus hun gekochte tickets terug inleveren. De auteur besluit: “Hoe en waar die persoonlijke dossiers inclusief politieke voorkeuren bijgehouden worden en of dat niet in strijd is met de privacy-wet, wie zal het zeggen (…) Het is in elk geval goed om weten dat geen enkele als ‘links’ bekend staande partij het koningshuis verontrust, noch LDD dat af en toe republikeinse oprispingen ventileert”.

Inderdaad, prins Filip is helemaal klaar voor zijn job. Wij zijn ook klaar voor zijn job.