POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 3 juni 2009

Een woord van dank aan de militanten


Er is niets zo boeiend en tegelijkertijd zo vermoeiend als de campagnetijd. Boeiend omdat men dan aan den lijve ondervindt wat mensen, wat potentiële kiezers van de partij en van uw eigen inzet vinden. Boeiend omdat men met de echte problemen wordt geconfronteerd, de zaken waar het écht om gaat in het dagelijkse leven: de onveiligheid, de vervreemding, de vele financiële en gezondheidsproblemen. Problemen waarmee onze kiezers worstelen en waar ze oplossingen willen zien. Veel mensen hebben het écht moeilijk, dat is de les uit deze campagne, nu meer dan vroeger.

Die kiezers met hun vele vragen en problemen vinden bij het Vlaams Belang een luisterend oor, bij onze mandatarissen en vele militanten vinden ze veel begrip. Ook dat is een les uit deze campagne.

Dat alles maakt het markten bezoeken en het campagne voeren tevens ook zeer vermoeiend. Na een week ‘markten’ voelt men zich leeggezogen, opgebrand. Moe dus.

Dit jaar hadden wij, de parlementairen van het Vlaams Belang, het grote geluk op een bijzonder gemotiveerde ploeg medewerkers te kunnen rekenen. De mensen van Westrozebeke, van Dentergem en omstreken, van Aarsele, van Roeselare, van Izegem en Ingelmunster, van Wingene, van Oostrozebeke en Wielsbeke, Menen en Torhout, Kortrijk, Waregem, Harelbeke, Kuurne en Wevelgem, Brugge, Ieper, Diksmuide, Oostende, van Kortemark, van de Westkust en van de Oostkust – en nu maar hopen dat ik niemand vergeten ben!

Allemaal blijken van steun voor onze partij. Zonder deze militanten, het échte goud van het Vlaams Belang, zonder deze dagdagelijkse werkers géén partij, zoveel is duidelijk. Zij zorgen ervoor dat het Vlaams Belang in deze verkiezingen beter zal stand houden dan allerlei onderzoekers, Belgicisten, progressieven en andere zelfverklaarde tegenstanders van onze Vlaams-nationale partij al maandenlang voorspellen.

Een dikke merci dus aan allen! Ook en vooral aan diegenen die ik in mijn opsomming vergeten zou zijn.

Hieronder: enkele sfeerbeelden tijdens de Sinksenfoor in Kortrijk op maandag 1 juni 2009.