POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 25 september 2008

Mickey Mouse en Satan: één strijd!

“Le ridicule ne tue pas”, zegt het Franse spreekwoord. Dit is ook zo, alleen, in het geval van bepaalde strekkingen en verklaringen van de islam zou men er toch beginnen aan twijfelen. Ik weet niet of u het volgende bericht in de krant ook heeft gelezen?

“De Saoedische sjeik Muhammad Munajid vindt dat alle muizen en alle cartoonafbeeldingen van muizen vernietigd moeten worden. De geestelijke beweert immers dat alles wat muizen aanraken, onrein wordt. Volgens Munajid zou Satan zelf het knaagdier opdrachten geven en zouden muizen “soldaten van de duivel zijn”. Hij stelt dat het uitzenden van cartoons als ‘Tom en Jerry’ en ‘Mickey Mouse’ kinderen juist leert om van muizen te houden. Zijn besluit staat vast: “Mickey Mouse moet worden vermoord”.

Nu kan u misschien dat deze sjeik te lang in de zon gelegen heeft, en dat het in zijn geval om een psychiatrische patiënt gaat. Ik wil u onmiddellijk meegeven dat volgens berichten in Metro (17.09.2008) Munajid een vroegere diplomaat aan de Saoedische ambassade in Washington is.

De bemoeienis van Arabische en Noord-Afrikaanse regimes in ons doen en laten in Europa grijpt trouwens steeds verder om zich heen. In Nederland geraakte onlangs bekend dat Marokko een Nederlandse agent als spion heeft geronseld en ook actief probeert te ronselen bij allerlei Nederlandse politici van allochtone afkomst. “Vrijwel de gehele Tweede Kamer vroeg de regering donderdag tekst en uitleg over de invloed van de Marokkaanse overheid in Nederland naar aanleiding van de spionerende politieman. Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken sprak over “bijzonder kwalijke praktijken”. Verschillende politieke partijen vroegen de regering om de Marokkaanse ambassadeur op het matje te roepen of gewoon uit te wijzen.

Men kan zich alleen de vraag stellen hoe het in ons land gesteld is met de invloed van allerlei Noord-Afrikaanse en Arabische staten. Maar het Belgische regime maakt zich – zoals we van hem gewoon zijn – helemaal geen zorgen en stelt zich zelfs geen enkele vraag.