POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 1 september 2011

Citaten om de week mee door te komen

CD&V zit in een ernstige identiteitscrisis. Ze is haar geloofwaardigheid al jarenlang kwijt, en dat heeft de gemiddelde christendemocratische kiezer ook steeds meer door. Sleet door te lang aan de macht te zijn geweest? Een ongemakkelijke spreidstand als het gaat om communautaire zaken? Wie zal het zeggen?
Wie alvast wel een overduidelijke mening heeft, is Rik Torfs. De omhooggevallen professor Kerkelijk Recht leidde een tijdje geleden samen met – ondertussen afscheid nemende – Inge Vervotte een herbronningsgroep voor CD&V. Ondertussen vernemen we in welk water de heer Torfs wil herbronnen: “In De Ochtend op Radio 1 voegde Torfs eraan toe dat zijn partij in 2007 een fout gemaakt heeft door harde communautaire beloftes te maken” (Het Laatste Nieuws, webstek op 27.08.2011).
Voor wie het dus nog niet besefte: de oude CVP is weer helemaal terug.
Een andere politicus, die er ook perfect in slaagt nog eens hard in de eigen voet te schieten, is Philippe Moureaux, burgemeester van Molenbeek, oud-PS-coryfee, en overtuigd marxist – zoals hij zelf beweert. Aangesproken door De Morgen over de samenlevingsproblemen in zijn gemeente, zegt hij onder andere het volgende: “Toch zal dat soort mensen (u en ik dus) moeten aanvaarden dat in bepaalde wijken vooral Arabische moslims wonen. Dat zullen ze toch gewoon moeten worden, want het is de realiteit” (De Morgen, 27.08.2011). Waarom we dat zouden moeten aanvaarden, wordt ons nooit duidelijk gemaakt. En wanneer ons ooit werd gevraagd of we ermee konden instemmen dat ganse dorps- en stadswijken zomaar zouden worden vervreemd, wordt ons ook niet duidelijk gemaakt. Waar maar één zaak duidelijker door wordt: de totalitair-marxistische trekjes is burgemeester Moureaux nog nooit helemaal kwijt geraakt. Wat is goed voor de mensen? Laat die beslissing maar over aan burgemeester Moureaux ! En jullie dommeriken moeten alléén maar snappen dat dit de realiteit is die jullie moeten aanvaarden.
Er is geen énkele wetmatigheid die zegt dat wij dit ooit moeten aanvaarden, geen énkele.

Geen opmerkingen: