POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 9 september 2011

Zijn ze nu helemaal zot geworden bij Justitie?

U heeft het waarschijnlijk ook gelezen (onder andere in Het Laatste Nieuws van 02.09.2011): “Als België splitst, moeten de Walen dan eigenlijk geen corridor naar de zee krijgen? En moet dit het Albertkanaal worden om de haven van Luik te ondersteunen?” Die vragen stelde procureur-generaal Leclercq zich enkele dagen geleden in zijn plechtige rede ter gelegenheid van de opening van het gerechtelijk jaar op het Hof van Cassatie in Brussel. Hij waarschuwde zelfs voor een oorlog over de toegang van een onafhankelijk Wallonië tot de zee.
Jean-François Leclercq is de hoogste magistraat van het Openbaar Ministerie in België. Hij waarschuwde hen "die de ontmanteling van België voorstaan” voor "onvoorzienbare gevolgen".
"De haven van Luik is de grootste inlandse haven in België en de derde grootste in Europa. Ze is gespecialiseerd in moderne communicatie en ligt slechts op 15 uur vaartijd van Antwerpen via het Albertkanaal". Dat Albertkanaal verscheept jaarlijks veertig miljoen ton vracht en "is voor de Luikse haven heel belangrijk".
Voorwaar, de nieuwe Charlier met het houten been is opgestaan. En wij die dachten dat de Belgische Justitie al jaren de trein van de harde realiteit had gemist! Het is wachten op een reactie van het Groothertogdom Luxemburg dat ongetwijfeld ook een doorgang naar de Noordzee zal eisen. En waarom zou ook Zwitserland geen zeemacht mogen worden?

Geen opmerkingen: