POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 28 januari 2010

Bereidt Dehaene de ultieme vernedering voor?


Op de jongste gemeenteraad van Merchtem lekte het “strijdplan” uit van Jean-Luc Dehaene inzake BHV. Het Vlaams Belang verspreidde hierover onmiddellijk een persmededeling, waaruit ik uitvoerig citeer, want de toegevingen gaan zéér ver en zijn onaanvaardbaar. De splitsing van de kieskring zou met een kunstgreep over de verkiezingen heen getild worden. Tegelijk zou ook een grondwetswijziging mogelijk gemaakt worden via de inherzieningstelling van een reeks grondwetsartikelen. Officieel met de bedoeling een aantal bevoegdheden over te hevelen naar de deelstaten. In werkelijkheid zou men van deze grondwetswijziging gebruik maken om tegelijk ook de grenzen van Brussel te wijzigen! De 4 faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Drogenbos zouden bij Brussel gevoegd worden. In de gemeenten Wemmel en Sint-Genesius-Rode zouden de faciliteiten dan weer worden afgeschaft en er zou een fusie komen met respectievelijk Merchtem en Beersel.
Volgens het Vlaams Belang bewijzen deze lekken dat CD&V inderdaad zeer zware en volstrekt onaanvaardbare toegevingen voorbereidt in ruil voor de splitsing van BHV. Dit is onbegrijpelijk en onthutsend omdat het ingaat tegen alle dure eden die CD&V in het verleden gezworen heeft en tegen alle engagementen in de opeenvolgende Vlaamse regeerakkoorden. De splitsing van BHV is niets anders dan de stopzetting van een discriminatie die al veel te lang geduurd heeft. Daar kan geen enkele prijs voor worden betaald.
Het Vlaams Belang roept alle CD&V-parlementsleden op om in opstand te komen tegen de plannen van Dehaene en co. Dehaene zelf zou 300 meter onder de grond moeten kruipen van schaamte. Vanzelfsprekend zullen hierover eerstdaags vragen gesteld worden in de diverse parlementen en zal onze partij de druk zo hoog mogelijk zetten.