POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 28 januari 2009

Verruimen van onze inzichten?

U kent onderhand de argumenten wel van de multicullobby: het rijke Europa moet zich openstellen van andere, vreemde culturen. Het samenleven met die andere culturen op één grondgebied – op ons grondgebied wel te verstaan – zou verrijkend zijn, het zou onze inzichten verruimen, het zou meehelpen aan de zogenaamde maatschappelijke vooruitgang.

Veel blabla, vooral als we lezen wat in de Swatvallei, ooit het Zwitserland van Pakistan genoemd, aan het gebeuren is. Taliban vernielen er aan de lopende band meisjesscholen, omdat ze ‘onislamitisch’ zouden zijn. 150 instellingen zijn ondertussen al vernield. De Morgen (21.01.2009) meldt dat “de Pakistaanse taliban alle (resterende) meisjesscholen in de regio tot 15 januari geven om te sluiten”.

Maatschappelijke vooruitgang? Het verruimen van onze inzichten? In elk geval dan om vooral te vermijden dat dergelijke zaken bij ons ooit gebeuren! “Minstens één derde van de 1,5 miljoen bewoners van de vallei is vertrokken, op de vlucht voor de terreur die de religieuze leider Fazhlullah en zijn mannen er brachten. En zij die bleven, zijn vooral werkloos, want in het soort emiraat dat Fazhlullah sinds begin 2007 in Swat begon uit te bouwen, is er geen plaats voor kappers, muziekwinkels, scholen of markten.”

In de vallei zijn er nog 1.600 staatsscholen en de overheid in Islamabad liet weten “dat ze die zeker zal beschermen, maar het gros van de ouders hecht daar weinig geloof aan. Zij hebben in de voorbije 2 jaar gezien dat ze op de regering niet echt hoeven te rekenen, ook niet als ze zelf met geweld worden bedreigd”.

Nu moet de radicale islam in ons land en in gans Europa toch wel met zeer zware argumenten afkomen om de “verrijking” voor onze Europese cultuur aan te tonen. Een normaal burger zou zich zelfs kunnen afvragen of een zekere mate van ‘islamofobie’ inderdaad niet een normale beschermingsreflex zou moeten zijn. Een normaal burger natuurlijk, want als het Vlaams Belang zo iets zegt, krijgt onze partij onmiddellijk een racismeklacht aan de broek. Logisch toch?