POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 22 oktober 2013

Strijd tegen corruptie ondermaats

Ons wordt wel eens verweten dat wij, Vlaamse separatisten, België met alle zonden van Israël overladen, terwijl daar eigenlijk geen reden toe is. Maar goed, aan de andere kant kunnen we natuurlijk maar vaststellen wat we vaststellen: dit land maakt in veel domeinen een bijzonder slechte indruk, en objectieve, onafhankelijke instellingen komen in veel gevallen tot dezelfde conclusie.
Transparency International ondervroeg experts in 40 landen die de OESO-conventie tegen corruptie hebben onderschreven. Het rapport gaat meer bepaald over de “export van corruptie”, over omkoping in het buitenland. Op basis van de resultaten brengt deze instelling België onder in de laagste categorie, de categorie “met weinig tot geen bestrijding” als het gaat om die export. België zit samen met landen als Chili, Mexico, Rusland, en andere.
Opmerkelijk is volgend citaat uit het rapport: “Goede statistieken bestaan niet in België. Dit soort data wordt niet systematisch bijgehouden, maar krijgt dezelfde code als alle andere corruptiezaken. Het systeem dat veroordelingen registreert, loopt ook achterop”.

Niet goed dus. En belangrijk: het komt nu eens niet van het Vlaams Belang…

Geen opmerkingen: