POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 14 oktober 2013

Niet meer in lijst van gelukkigste landen

Hoe noordelijker, hoe gelukkiger de mensen lijken te zijn. Dat althans is de algemene conclusie uit de resultaten van het World Happiness Center: Denemarken voert de lijst aan van landen waar de mensen zich het gelukkigst noemen. Daarna volgt Noorwegen, Zwitserland, Nederland, Zweden, Canada, Finland, Oostenrijk, IJsland, enzovoort.
België valt uit de top 20, op de 21ste plaats komen we nog net voor Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.
Deze cijfers worden bevestigd door een onderzoek van het Earth Institute van de bekende Columbia University van New York (verslag in Het Laatste Nieuws), waarbij zowel harde feiten in de berekening werden mee genomen, maar ook zogenaamde ‘zachte waarden’ als de vrijheid om levenskeuzes te maken, de sociale steun, enzovoort.
Een zekere Leo Bormans bakt het in zijn commentaar in dezelfde krant nogal bruin: “Omdat ons al jaren een onveiligheidsgevoel wordt aangepraat door allerhande groepen, hebben we muren en hekken rond onze huizen gezet”. Amai, dat moeten bijzonder knappe koppen zijn bij die ‘bepaalde groepen’, dat ze daar wel in geslaagd zijn in België en niet in Nederland bijvoorbeeld, of in Noorwegen, of in Zwitserland – waar die rechtse jongens voorwaar in een regering zitten….

Juiste cijfers, domme commentaar dus. 

Geen opmerkingen: