POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 11 oktober 2013

Farid le fou en zijn basisrechten

Toch wel opmerkelijke toestanden in de Belgische gevangenissen. Omdat Farid le Fou – zoals de naam zelf al aangeeft, een gevaarlijke crimineel, met een aantal ontsnappingspogingen op zijn staat van dienst, naast vele criminele feiten – tijdens het telefoneren op de gang bijna voortdurend het personeel zwaar agressief aanpakte (in elkaar sloeg dus), heeft men hem de gunst toegestaan om voortaan over een telefoontoestel in zijn cel te beschikken.
Omdat dit een basisrecht is van de gevangenen, aldus minister van Justitie, mevrouw Turtelboom, aan collega Schoofs, die hierna bijna van zijn stoel donderde.
Hoe zit dat dan met ons basisrecht, zult u zich afvragen? U hebt niets mispeuterd, probeert u het maar eens bij telefoniebedrijven voor elkaar te krijgen: “Tot mijn basisrechten behoort het gratis telefoneren”. 

In België hangt toch van alles duidelijk uit balans! Waarom zoveel basisrechten? En vooral waarom bij een crimineel die het nodig vindt om gevangenispersoneel te bedreigen en in elkaar te slaan, dan nog een gunstmaatregel toekennen? Krijgen alle criminelen, die gevangenispersoneel in elkaar slaan, een telefoon in de cel? 

Geen opmerkingen: