POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 24 oktober 2013

Het lijstje ‘to do’ van Di Rupo wordt steeds langer

Een tijd geleden verscheen in Trends, het weekblad voor economisch geïnteresseerden,  een interessant artikel over de zogenaamde “werven” die de regering Di Rupo heel dringend zou moeten aanpakken. Zaken dus waarop een regering, die de wereld probeert te overtuigen van haar daadkracht, slagkracht en vooral succes, kan worden afgerekend.
Een artikel van 5 september 2013 – niet eens zo lang geleden dus. Het is nuttig om het nog even na te lezen:
-          Trends raadt de regering aan Dexia te liquideren (daar moet men nog mee starten, maar of men er ooit mee start?)
-          Het internationaal concurrentievermogen moet worden verhoogd (integendeel, België zakt verder weg, Duitsland doet het steeds beter en het zou België eigenlijk voor een stukje moeten meetrekken…)
-          De energiemarkt moet aangepakt worden (de prijsblokkering van Vande Lanotte was daar een klein, ruim onvoldoende stapje in)
-          Verlaag de belastingen (ze werden ondertussen verhoogd, zoals iedereen wel zal voelen)
-          Vul de putten in de wegen (is nog niet gebeurd, en straks staat de volgende winter voor de deur…)
-          Hervorm de arbeidsmarkt (hoe kan je dat, zonder dat het ganse beleid wordt geregionaliseerd???)
-          Ontmijn de pensioenbom
-          Stimuleer het ondernemerschap (maar het aantal uitstromers blijft nog steeds toenemen en de instroom van nieuwe ondernemers blijft voorlopig uit, bij gebrek aan vertrouwen in de overheid…)
Di Rupo blijft herhalen dat hij goed bezig is. Voorlopig geloven enkele Vlaamse minderheidspartijen dit fabeltje nog, maar bij CD&V bijvoorbeeld kunnen de barstjes nog met moeite worden gedicht.



Geen opmerkingen: