POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 12 maart 2013

Opgepast met Vlaamse zelfgenoegzaamheid


De Waalse economie heeft de afgelopen jaren beter gepresteerd dan de Vlaamse, in verhouding tot haar aandeel in de Belgische economie wel te verstaan. Tussen 2003 en 2011 bijvoorbeeld scoorde Vlaanderen met 14,1% groei nog licht beter dan de Waalse, maar sinds 2007 steekt Wallonië Vlaanderen voorbij: een groei van 4,8% in Wallonië tegenover slechts 2,3 in Vlaanderen (cijfers in Gazet van Antwerpen, 27 februari 2013).
Opmerkelijk is verder dat in Wallonië in de industrie banen bij werden gecreëerd, terwijl er in Vlaanderen banen verloren bleven gaan.
Zelfgenoegzaamheid is voor het Vlaams Belang steeds uit den boze geweest, ook nu nog. Het was en het is onze insteek dat Vlaanderen best op eigen kracht voort kan. Het blijft onze insteek dat Vlaanderen op eigen kracht moet gaan. Het is het Belgisch carcan, met zijn ondoorzichtig woud aan fiscale, financiële, juridische en andere regeltjes, het is de Belgische geldverslindende structuur die het bedrijven o zo moeilijk maakt om te concurreren in de wereld. Als deze verlammende mix nog eens zou worden gecombineerd met een bepaalde Vlaamse lamlendigheid en een Vlaamse zelfgenoegzaamheid, dan zijn we inderdaad verder van huis dan ooit.


Geen opmerkingen: