POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 8 februari 2012

Het GROTE migratiedebat: geen zoden aan de dijk


Vorige week in de plenaire zitting werd naar aanleiding van het schrijnend tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers in dit land een heus, GROOT migratiedebat georganiseerd. Het werd – maar wie zal het verwonderen – een maat voor niets. Voor de zoveelste keer stonden V-partijen – schoorvoetend gevolgd door de andere, zogenaamd Vlaamse partijen – tegenover de vertegenwoordigers van de linkse, meestal Belgische partijen.
De burgemeester van Molenbeek, PS’-er Philippe Moureaux, had de kat de bel aangebonden en kreeg bijvoorbeeld in De Standaard (02.02.2012) een behoorlijke sneer: “Het is behoorlijk gortig als iemand als Philippe Moureaux gisteren over het huidige falende beleid te horen, terwijl het toch zijn partij is die jarenlang een consensus over een strengere aanpak tegenhield”.
Het Vlaams Belang timmert al jaren aan de weg, wij stippen al decennialang aan waar het werkelijk op staat, en ook De Standaard heeft de eerlijkheid om de drie onderdelen aan te duiden waar elk duidelijk en correct asielbeleid over gaat: “de instroom blijft groter (dan in het buitenland), de procedures duren langer en het uitzetten van mensen die niet onder de asielwet vallen, blijft in gebreke.”
Uitzetting van afgewezen asielzoekers: de linkse partijen in de plenaire zitting hadden het er wel over in hun tussenkomsten, maar verder dan woorden komen ze niet. “De Belgische politiek heeft het migratiebeleid niet onder controle”. 

Geen opmerkingen: