POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 24 april 2009

Autochtonen hebben het wéér verkeerd voor.

Volgens een allochtone politicus in het Leuvense is de integratiepolitiek van de Belgische regering volledig mislukt – tot daar kunnen we volgen. Maar de man in kwestie gaat nog een stuk verder: er moet meer geld komen om de integratie te doen slagen, véél meer geld. En: de oorzaak moet duidelijk bij de autochtonen worden gezocht, want “volgens een recente studie ziet een meerderheid van Vlamingen de islam als bedreigend”.

En nochtans…Op maandag 20.04.2009 kon men in de krant lezen (De Morgen), dat “de vermeende moslimterrorist die afgelopen december in Anderlecht werd gearresteerd voor het beramen van een zelfmoordaanslag, zijn orders kreeg uit Pakistan. Dat bekende een van zijn kompanen, die de speurders en passant op het spoor zette van een Britse cel van Al Qaida”.

Op 21.04.2009 kon men een reportage lezen over de toestand in het Afrikaanse Eritrea. Dit land is in de greep geraakt van een Islamitische Rechtbanken. De gevolgen laten zich raden: arrestaties, moorden, vervolging van andere godsdiensten. Ze “belanden hetzij in een van de talrijke ondergrondse gevangenissen, hetzij in bloedhete, stalen vrachtwagencontainers”.

Ontsnappen heeft weinig zin, want de Sippenhaft, die door Duitse nationaal-socialisten werd toegepast, wordt met evenveel enthousiasme in dit Afrikaans land gehanteerd: “Als ze de ontsnapte niet terugvinden, gaan ze naar zijn familie en moet die naar de gevangenis. Al sinds 1998 is het de standaardprocedure om een familielid te arresteren als de gezochte zich niet aandient”.

Mogen we tenslotte verwijzen naar de Panorama-uitzending van zondag 19 april laatstleden. Enkele als gematigd bekend staande islamitische geestelijken in Groot-Brittannië kwamen er in een bloedstollende uitzending (met verborgen camera gefilmd) aan het woord. De boodschap was duidelijk: voor hen stond hun aanwezigheid in Europa gelijk met een veroveringsoorlog. Voorlopig dus kop in kas houden, en eens de demografische evolutie hen sterk genoeg heeft gemaakt, de touwtjes in handen nemen.

Tja, en dan mag je als Vlaming de islam niet bedreigend vinden?