POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 14 februari 2014

De klassejustitie komt op volle kracht, met dank aan de liberalen

Liberalen, vooral dan van de donkerblauwe soort, willen een einde aan de straffeloosheid van criminele daden. Tot daar kunnen wij, nationalisten, hen zeker volgen, want straffeloosheid trekt nieuwe, en meer criminaliteit aan. Veiligheid is voor ons een mensenrecht, en de angst moet zich steeds aan de gindse kant van de criminaliteit bevinden, niet dus in het kamp van de burgers.
Maar het is evenzeer een vergissing geweest om het afkopen van vervolgingen mogelijk te maken. Toch wat mij betreft. Onze partij heeft zich in het parlement geweerd als een duivel in het wijwatervat: het afkopen van vervolging komt neer op het herinvoeren van klassejustitie. Wie het kan betalen, met andere woorden, gaat – na het betalen van een bepaalde som – vrijuit. Wie het niet kan betalen, wordt vervolgd…

Intussen publiceerde de financiële krant De Tijd (14 januari 2014) de eerste cijfergegevens: 12.045 verdachten hebben in 2012 hun strafproces afgekocht. 36% meer dan in 2011. En volgens berekeningen steven we ook in 2014 op een record af, want in 2013 waren er voor de eerste helft van het jaar al ongeveer 7.000. De deals met de verdachten brachten in de voorbije 5 jaar 19 miljoen euro op…Ik laat de lezer zelf de conclusies trekken.  

Geen opmerkingen: