POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 24 juni 2013

Téveel belastingen, té weinig dienstverlening

Mensen die op pensioen gaan, de euvele moed hebben om de totaliteit van de afdrachten en die de bovenmenselijke moed opbrengen om dat bedrag te plaatsen tegenover de pensioenuitkeringen, die zullen het met mij eens zijn dat de belastingen veel en veel te hoog zijn en dat de uitkeringen van overheidswege dan weer veel te laag.
Die algemene perceptie wordt door de onderzoekers Wim Moesen en Kristof De Witte bevestigd in hun studie “Value for tax money”.  Ze legden cijfers van de OESO, de Wereldbank en het World Economic Forum naast elkaar. De belastingen liggen in dit land, in België, historisch hoog: “Enkel Denemarken, Frankrijk en Finland geven nog meer uit”, en zitten dus nog met een iets hogere belastingdruk (Het Nieuwsblad, 13.06.2013).

Wat krijgt de belastingbetaler hiervoor terug? “Te weinig”, aldus de professor, qua efficiëntie tuimelt ons land (zijn land, niet het mijne, P.L.) naar een 11de plaats”. Finland, Denemarken en Zweden, drie landen met een zeer zware fiscale druk, geven hun burgers ook bijzonder veel terug, en staan onbedreigd op de eerste plaatsen. 

Geen opmerkingen: