POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 11 juni 2013

Hoofddoeken toelaten = overwinning democratie (dixit professor Malik)

De kerels van Sharia4Belgium: die zijn goed gek, hoor je soms in de trein of in de bus. Maar als men bepaalde academici bezig hoort, is men geneigd om het woord “gekte” ook op deze hooggeleerde figuren toe te passen. Naar aanleiding van het schrappen van het hoofddoekenverbod neemt De Morgen een interview af van professor Maleiha Malik.
Die zegt: “Belgische politici hebben het principe van neutraliteit misbruikt om het hoofddoekenverbod erdoor te krijgen. Overheidsinstanties moeten inderdaad neutraal zijn, maar mensen moeten dat niet. Hoe iemand zich kleedt, maakt immers geen deel uit van de publieke sfeer. De criminalisering van de hoofddoek is zonder twijfel een aanfluiting van het strafrecht”.
De professor is natuurlijk helemààl verkeerd: het maakt wel uit hoe een ambtenaar in de uitoefening van zijn functie gekleed is. En dit maakt inderdaad wel degelijk deel uit van de publieke sfeer.

Voor professor Malik is de hoofddoek géén symbool van de onderdrukking, maar “het verbod daarop wel”. Alle progressieven die decennia gevochten hebben voorde gelijkheid tussen man en vrouw, voor de scheiding tussen kerk en staat, zijn er dus aan voor de moeite!  

Geen opmerkingen: