POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 10 juni 2013

Europa “wakkert de xenofobie aan”…

Hoe hoger het beleid, hoe verder weg van de werkelijkheid, lijkt het wel. Hoe verder het beleid, hoe arroganter het beleid ook, zou men eraan kunnen toevoegen. Volgens de VN wakkert Europa het racisme aan: hallo? Want, aldus een persbericht in Het Nieuwsblad (27 mei 2013), “migranten die de buitengrenzen van Europa illegaal proberen over te steken, zijn het slachtoffer van de meest schandelijke mensenrechtenschendingen”. Ja, dat staat er ook letterlijk!
Zijn ze nu helemaal zot geworden bij de VN? Iemand die illegaal de grens oversteekt, zou nog eens moeten verwelkomd worden? Kan iemand bij de VN verklaren waarom juist in Europa zoveel illegalen proberen binnen te komen, en waarom er zo weinig illegalen in Togo, Niger of Congo proberen binnen te komen?

Men “maakt het de migranten moeilijker door de buitengrenzen strenger te bewaken”. Mogen wij van de VN  nog wel een beleid voeren, dames en heren van de VN? Als het woord ‘illegaal’ nog een betekenis heeft, dan mag daar toch ook wel een beleid aan vast hangen? 

Geen opmerkingen: