POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 4 april 2012

Moslimbroeders zijn géén republikeinen


Liberalen gaan in hun multiculturele waanzin – voortspruitend uit een doorgedreven individualisme en de weigering om groepen als dusdanig te erkennen – soms heel ver. Neem nu de Arabische Lente. In geuren en kleuren werd – en wordt – ons voorgehouden dat wat daar, in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, aan het gebeuren is, niet minder is dan een soort democratische ontwenteling.  En ze schuwen hierbij de grote woorden niet. Zo liet een vooraanstaande liberaal onlangs noteren: “(De moslimbroeders) zullen de politieke leiding nemen in het Midden-Oosten. Dat is niet zo erg, want wij moeten moslimbroeders zien als Amerikaanse Republikeinen”.
Nu moet ik op zich niet veel hebben van Amerikaanse Republikeinen, zeker niet van de meest gekende koppen. Als ik mij ergens zo thuis voelen, zou het vooral bij onafhankelijk denkende Republikeinen zijn à la Buchanan bijvoorbeeld.
Maar de vergelijking die liberalen maken, getuigt vooral van hun grenzeloze naïviteit en hun blinde geloof in het axioma van de multiculturaliteit. Want, zoals Derk-Jan Eppink onlangs in een Vrije Tribune in De Morgen (22 maart) schreef: “Moslimbroeders in Egypte en Tunesië willen hun staten islamiseren, inclusief de positie van de vrouw. Egyptische moslimbroeders willen geen vrouw als presidentskandidaat, overigens ook geen Kopten”.
Niet alleen in Egypte is het proces van islamisering al aan de gang. Tunesië staat, als sterke civiele maatschappij, als volgende op het lijstje. Ennahda is er helemaal klaar voor. “Nabil Karoui, eigenaar van een televisiezender, is gedagvaard voor het uitzenden van de film Persepolis, waarin een beeld van God is te zien. Radicale moslims gooiden molotovcocktails in zijn huis. Ennahda steunt het proces en Human Rights Watch noemt de toestand verontrustend.
Ik noem de toestand bij de Vlaamse (en bij uitbreiding bij de Europese) liberalen verontrustend. 

Geen opmerkingen: