POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 5 april 2012

En toch is dit géén racisme…dit is gewoon België


Grondwetspecialist en professor Hendrik Vuye haalt regelmatig de pers met zijn scherpe analyses van het ‘constitutioneel gebeuren’ in dit land. Hij doceert rechten aan de Naamse Universiteit en werd onlangs als meest populaire professor gekroond door zijn studenten.
Als Vlaming neemt hij geen blad voor de mond, en wijst hij op onregelmatigheden en zelfs op inbreuken op de grondwet. Sinds 1993 doceert hij grondwettelijk recht in Namen. Maar zijn kritiek op politici als ze weer eens de grens van het grondwettelijk toelaatbare overschrijden, zijn instelling vooral als Vlaming, brengt hem niet alleen voordelen bij, zo blijkt.
Er was een poging van de RTBF om hem in diskrediet te brengen. “Na een opiniestuk in (De Morgen) waarin Vuye de staatshervorming als ongrondwettelijk bestempelt, stuurt de Franstalige openbare omroep op 15 februari enkele journalisten naar de rechtenfaculteit. Een aantal nietsvermoedende studenten wordt voor de camera gehaald: moest deze racistische man niet gewoon ontslagen worden?”
De beste, meest succesvolle manier om iemand in België ‘kalt’ te ‘stellen’, om iemands naam en faam voor eeuwig en altijd te breken, bestaat erin hem (of haar) als racist te bestempelen. Op dat moment laat de goegemeente die persoon meestal vallen als een baksteen. De Waalse studenten van de rechtenfaculteit hebben een politiek niet correct signaal gegeven, wat hen siert. Maar waar blijft het zogenaamde Centrum voor Gelijke Kansenbeleid en Racismebestrijding? 

Geen opmerkingen: