POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 6 april 2012

Eén op vier kinderen van vreemde afkomst


Jarenlang heeft het beleid ons voorgehouden dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen. Het aantal migranten zou nooit massaal wegen op de bevolkingsstatistieken. Het aantal kinderen zou ‘vanzelf’ wel op het Vlaamse niveau komen en wie dat allemaal niet geloofde, maakte de mensen vooral bang.
Nu blijkt, aldus een verslag in De Standaard (27 maart laatstleden) dat “het aantal personen van vreemde afkomst in Vlaanderen behoorlijk onderschat wordt. 7% heeft een vreemde nationaliteit, maar heel wat meer mensen zijn oorspronkelijk van vreemde afkomst. Sommige migranten verwerven na een tijdje immers de Belgische nationaliteit. Hun kinderen worden zelfs automatisch als Belg geboren”.
Men keek naar de oudste nationaliteit van de ouders, en zo stelde men vast dat bij kinderen, die nog thuis wonen, niet 7%, maar 15% van vreemde afkomst was. En bij de hele kleintjes, de kinderen tussen 0 en 5 jaar, was dat percentage zelfs 25%.
Een demografische tijdbom, heeft het Vlaams Belang, toen Vlaams Blok, deze ontwikkeling genoemd. Wij werden toen weggelachen, weggehoond, en werden na een proces zelfs gewoon als ‘racisten’ veroordeeld. Maar hoe kun je de toestand, zoals ze momenteel voorligt, anders noemen? De krant weet ook te melden dat het aantal inwoners in Vlaanderen van Marokkaanse en Turkse afkomst 5 en 5,7 keer hoger ligt dan we op basis van nationaliteit zouden denken.
De samenstelling van de bevolking is systematisch, fundamenteel en tegen een heel snel tempo aan het veranderen. Dit zal zijn politieke, economische, culturele en sociale gevolgen hebben. Ik vrees dat we allemaal goed beseffen in welke richting dit gaat. 

Geen opmerkingen: