POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 14 maart 2012

Een man van het verleden


De nieuwe voorzitter van Ecolo heeft zijn ‘entree’ in Vlaanderen alvast niet gemist, waarbij hij in elk geval duidelijk heeft getoond wat democratie in België betekent: schrijft een partij zich niet in in het Belgisch politiek discours van status quo en ‘laat maar waaien’, dan wordt dit partij door Franstalig België onmiddellijk, sofort, als ondemocratisch bestempeld.
Reddy De Mey, die in het laatavondprogramma Reyers Laat zijn verhaal als journalist, als getuige van de ramp met Herald kwam doen, werd door Deleuse ontmaskerd als ‘fascist’.  Wat opmerkelijk is, is vooral dat in de commentaar over dit vrij banale incident ook doorklinkt hoe dit land in elkaar zit en hoe de Franstalige invulling van democratie op geen enkel vlak nog overeenkomt met de Vlaamse visie op democratie.
Ook opmerkelijk is de scherpe commentaar van bepaalde journalisten. Neem nu Eric Donckier in Het Belang van Limburg: “Op basis van wat zegt hij dat (het VB geen democratische partij is)? Bij ons weten is de partij niet buiten de wet gesteld. Doet de partij mee aan verkiezingen. Heeft het vertegenwoordigers in Kamer en Senaat en in het Vlaamse en het Brusselse parlement. Respecteert ze de besluitvorming. Heeft ze nog nooit een staatsgreep gepleegd” (07.03.2012).
In een democratie, gaat Donckier verder, gaan men met elkaar in discussie en probeert men elkaar en de bevolking te overtuigen van bepaalde standpunten.
Deleuze is een man van het verleden, aldus de journalist. Wij kunnen het niet beter samenvatten.   

Geen opmerkingen: