POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 13 maart 2012

Dagelijkse kost: hoezo?


Vijf maanden geleden werd een basisschool in het Brusselse Molenbeek het toneel van vrij zware schietincidenten. Bij de ingang van de schoolcrèche begonnen drugsdealers op elkaar te schieten. Op klaarlichte dag en een half uur voor de schoolbel zou gaan. Directie, leerkrachten, ouders en leerlingen gingen de straat op om meer veiligheidsmaatregelen te eisen.
Amper 5 maanden later is het weer zover en gaapt opnieuw een kogelgat in de schoolpoort van de basisschool. Volgens de politie gaat het over een ruzie in het Albanese criminele milieu en kan men hier weinig aan doen. De burgemeester van Molenbeek zegt letterlijk: “Deze zaak wordt opgeklopt. Schietpartijen zijn dagelijkse kost in Brusselse gemeenten, de politie bracht me zelfs niet op de hoogte van dit incident. Dat had trouwens niets te maken met de school”.
Niets te maken met de school…het zal je kind maar wezen dat het slachtoffer wordt van een schietincident in Brussel. We mogen ons ook nooit laten wijsmaken dat dit allemaal tot de “normale zaken des levens behoren”, want veiligheid is een recht van de burgers. Ze betalen (veel) belastingen en mogen dus op zijn minst verwachten dat hun veiligheid door de staat wordt gewaarborgd.
Is dit de maatschappij waarin wij willen leven? Is dit de maatschappij waarin onze kinderen moeten opgroeien? Waar schietpartijen dagelijkse kost zijn?  

Geen opmerkingen: