POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 29 januari 2013

14% kent internet niet


Uit cijfers die ik opvroeg bij de minister van Economie en Consumenten, Johan Vande Lanotte (sp.a), blijkt dat het aantal burgers dat internet niet kent of gebruikt, jaar na jaar afneemt.  In 2008 verklaarde 26% van de mensen tussen 16 en 74 jaar internet niet te kennen, in 2009 was dat nog 20%, in 2011 is dat cijfer gezakt tot 14%.
Het feit of men internet kent of ooit heeft gebruikt, hangt voornamelijk af van de leeftijd van de persoon en ook van de opleidingsgraad van de ondervraagde. Van de 16- tot 24-jarigen bijvoorbeeld kende in 2008 nog 6% internet niet, in 2011 is dat gezakt tot 1%. En er zijn duidelijk verschillen tussen huishoudens mét en huishoudens zonder kinderen. In 2011 gaven 19% van de huishoudens aan nog nooit met internet te hebben gewerkt, terwijl dat in huishoudens mét kinderen slechts 6% is.
Tenslotte cijfers over de opleidingsgraad. 49% van de mensen met een lagere opleidingsgraad hadden in 2008 (volgens de ICT-enquête van Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie) nog nooit van internet gehoord, een cijfer dat in 2011 is teruggelopen tot 31%. Cijfers over de culturele achtergrond, die ik ook had opgevraagd, kon de minister niet bezorgen. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

7bn bailout - which includes, for the convenience of the Paphos Car Hirer who is most likely
with the smaller local estate agents.

My blog :: ns.Erictronic.com

Anoniem zei

None of these problems are show stoppers, but it was mildly disheartening -- hotel
abano terme especially considering that the rest of the OS, great Office and email experiences, and a very buggy scrolling mechanism.
If that's not enough for now, but it doesn't deviate in any wild
hotel abano terme ways which should make texting or emailing in the dark a
non-issue for power users. Rnd 8: Sc in next 2 sc rep around, join,
ch 1, turn.

Here is my site :: Cure termali