POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

vrijdag 23 november 2012

Winkeldieven veroordeeld? Boete en straf met uitstel


Vier Fransen – of wat daar moet voor doorgaan – werden betrapt op winkeldiefstallen, onder andere in Roeselare. Verschillende winkels moesten eraan geloven. De dieven werden op heterdaad betrapt – hun auto werd met name onderschept en in de wagen vond de politie de gestolen goederen.
De beklaagden kregen straf met uitstel en een boete van 300 euro. Ik kan mij voorstellen dat dit voor de criminelen zéér verontrustend moet zijn geweest. “Afschrikwekkend” kan je deze straffen toch niet noemen? Op welke manier denkt justitie dat ze deze mannen met dergelijk belachelijke straffen kan beletten opnieuw het criminele pad op te gaan?
Een van de hoofdverdachten had in elk geval goed door dat er van de Belgische justitie weinig of geen dreiging meer uitgaat: Ene Abeldkader kon niet aanwezig zijn, omdat hij onlangs van het noorden van Frankrijk naar het zuiden verhuisd was. Inderdaad, u leest het goed: omdat de crimineel verhuisd was, kon hij niet op de zitting aanwezig zijn.
Ik stel voor dat wij met z’n allen de belastingen, boetes en andere uitnodigingen tot betalen even enkele maanden opschorten, gewoon…omdat het ons even niet goed uitkomt. Eens kijken wat er dan gebeurt?
Wat is dat toch met justitie?

Geen opmerkingen: