POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 12 november 2012

Wie wordt de uiteindelijke dupe van de verschillende migratiegolven?


Een groot déjà vu-gevoel bekroop mij toen ik in verschillende (buitenlandse) media las over een nieuw asiel- en migratiedebat dat er in Duitsland zit aan te komen. Voor zover al van een écht debat sprake zal zijn, want elke democratische poging om de asielwetgeving te verstrengen, wordt door de Duitse multicul-lobby met allerlei “racisme”-verwijten onmogelijk gemaakt. Een zakelijke discussie wordt met andere woorden ook daar praktisch onmogelijk gemaakt.
De feiten? Sinds de zomermaanden is er in Duitsland sprake van een forse stijging van het aantal asielaanvragen vanuit Servië en Macedonië. Bijna uitsluitend zigeuners komen met ganse families én visavrij het land binnen en vragen asiel aan. Met 2.435 asielaanvragen maken burgers van die twee Oost-Europese landen ongeveer 36% van alle aanvragen uit in de maand september. In augustus 2011 waren er dat nog 170 en in januari 2010 zelfs maar 78.
Aan deze ernstige stijging ligt naar alle waarschijnlijkheid een oordeel van het Duitse Bundesverfassungsgericht aan de oorsprong, dat op 18 juli besliste asielaanvragen voortaan te behandelen als autochtone ontvangers van sociale bijstand, zeg maar: gelijk te stellen. Een boodschap die blijkbaar in de romagetto’s in de Balkan zeer snel in concrete actie werd omgezet.
Als er een zaak duidelijk is, dan wel dit: het gaat dus niet om mensen die onder politieke vervolging gebukt gaan, maar wel om pure economische vluchtelingen. Want de berichten uit gemeenten en steden die geconfronteerd worden met overvolle opvangcentra, met broeihaarden van geweld, criminaliteit en drugshandel, worden ook talrijker. Om nog maar te zwijgen van de sociale en financiële belasting van de Duitse gemeenten en steden.
Heeft u ook dat déjà vu-gevoel? En dan vraag ik mij af: wie zal de dupe worden van die verschillende migratiegolven? 

Geen opmerkingen: