POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 21 november 2012

Ondanks alles goede score van Vlaanderen op innovatie


Het European Regional Innovation Scoreboard maakt elk jaar een rangschikking op van de 190 regio’s in Europa (met inbegrip dus van Zwitserland, Kroatië en Noorwegen). De lijst, aldus een verslag in het gratis dagblad Metro, wordt opgesteld op basis van een hele reeks indicatoren, zoals het bevolkingspercentage met hoger onderwijs, bedrijven die op innovaties inzetten, het bedrag voor innovatie, werknemers in “kennisintensieve sectoren”, de pps-samenwerking tussen private en publieke sector.
Net als in 2007, 2009 en 2011 horen Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij de innovatieleiders, regio’s die het meest inzetten op vernieuwing. Een lijst van 58 regio’s dus die bij de beste innovatoren horen. Vlaanderen doet het beter dan het Brussels Gewest, en is opnieuw een “gemiddelde leider”. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is eerder een “lage leider”.
Wallonië valt in de tweede groep, de zogenaamde volgers. Het blijft dus wachten – maar hoeveel jaren houdt men dit verhaaltje al niet vol? – het blijft dus wachten op de zo geroemde positieve gevolgen van het Marshallplan. Misschien volgend jaar? Of misschien nooit? 

Geen opmerkingen: