POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 4 september 2012

Het ondernemersvertrouwen keldert opnieuw


Volgens de Nationale Bank ziet het er opnieuw slecht uit met het ondernemersvertrouwen in dit land. In Trends van 24 augustus 2012 kan men lezen: “De indicator die het vertrouwen peilt, daalt in augustus van -11,3 naar -11,8. Vooral in de handel nam het vertrouwen – na 4 maanden optimisme – het sterkst af. De handelaars houden namelijk rekening met een afnemende vraag, waardoor de leveranciers hun orderboekjes zien afslanken.”
De dienstverlening aan de bedrijven vertrouwt het ook niet allemaal meer: daar zakt het vertrouwen van +1,6 in juli naar -2,3 in augustus. In de bouwnijverheid is de daling ook bijzonder groot: van -9,4 naar -13,9.
Dankzij de ‘gekleurde’, optimistische berichten van de regering Di Rupo – u zal het zich zeker herinneren: in de maand juni kende België een verbazingwekkende economische groei, terwijl ongeveer de ganse Europese Unie op zijn gat lag – kon Di Rupo, met in haar kielzog de Nationale Bank, het vertrouwen de afgelopen maanden nog wat opkrikken, maar nu slaat de rauwe werkelijkheid wild om zich heen. Je kunt niet iedereen de ganse tijd een rad voor de ogen draaien, zo blijkt.


Geen opmerkingen: