POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 31 januari 2012

Zelfverdediging tegen drugs


Al jaren pleiten wij als politieke partij tegen het legaliseren van allerlei drugs en voor een hardere aanpak van het drugsfenomeen. Drugsdealers moeten uit het straatbeeld, zijn criminelen en moeten ook als dusdanig worden aangepakt. Overlast kan men vermijden, maar dan moet men als consequentie erbij durven nemen dat er opgetreden moet worden. Hard en intensief, ik weet het. Maar de maatschappelijke kost van de overlast door drugs is onhoudbaar, zeker in een aantal stedelijke gebieden.
Waar ze er zeker kunnen over mee spreken, is het gebied rond de Zavelstraat in Antwerpen. Afgelopen zomer waren er al vrij zware incidenten geweest tussen winkeliers, bewoners en drugsdealers, meestal illegalen die er hun illegale handeltje kwamen opzetten. Bewoners en winkeliers waren hierover niet opgezet, en omdat het beleid nalatig was, sloegen ze de handen in elkaar en deden het dan maar zelf.
Het stadsbestuur van Antwerpen schrok, en beloofde beterschap. Zo zouden illegalen na hun arrestatie “niet meer snel op straat loslopen”, aldus de overheid. En staatssecretaris De Block zou snel werk willen maken van een centrum voor illegale criminelen. ‘Zou’, ‘zou’.
Het is opnieuw tot incidenten gekomen tussen winkeliers en drugsdealers.  Een zaakvoerder zag 3 mannen dealen, stapte erop af en vroeg hen op te hoepelen. De dealers konden er niet mee lachen en kort daarna werd de zaakvoerder omsingeld door een tiental kerels. Hij kon nog net ontkomen in zijn winkel.
De mensen zijn het beu. Zo zegt een woordvoerder van de winkeliers in Gazet van Antwerpen (13.01.2012): “Het is allemaal mooi (die aankondigingen van acties allerhande), maar de winkeliers willen eindelijk eens resultaten zien die blijven. Ik hoop niet dat ze in de Korte Zavelstraat moeten wachten tot het centrum voor illegale criminelen er eindelijk staat”.


Geen opmerkingen: