POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 10 januari 2012

Met België naar de dieperik….


België doet het maar middelmatig meer op het vlak van sociale zekerheid en uitkeringen vanuit de sociale zekerheid: dat geraakte onlangs bekend. Ook opvallend en verontrustend was het nieuws dat de stads- en gemeentekassen zo goed als leeg zijn, en dat de gemeenten na de volgende gemeenteraadsverkiezingen alvast middels verhogingen van de belastingen naar nieuw geld zullen moeten zoeken.  De zogenaamde welvaartstaat België glijdt stilaan naar beneden, en het hardwerkende, Vlaamse deel glijdt mee naar beneden.
Onlangs maakte de Europese Commissie een rapport bekend over de arbeidsmarkt en de sociale situatie in Europa. Op basis daarvan besluit De Morgen (02.01.2012) dat niet minder dan 20% van de burgers van dit land in de armoede kan belanden. Bij alleenstaande ouders zou dat cijfer zelfs 35% bedragen.  Momenteel leeft ongeveer 15% van de bevolking in dit land in de armoede en dat is net onder het Europese gemiddelde van  16,5%.
Verontrustend noemt het rapport het feit dat 12,6% van de Belgische bevolking in een werkloos gezin leeft, wat op een stijging met 10% neerkomt. De stijging in Europa ligt iets lager. De evolutie in België is dus allerminst hoopgevend.  

Geen opmerkingen: