POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

maandag 9 januari 2012

Steeds meer mensen hebben het spelletje door


Uit een Vrije Tribune in De Morgen (!) van maandag 9 januari 2012, een Vrije Tribune van professor Marc Hooghe van de KUL:
“De N-VA heeft gekozen voor een scherpe oppositiestijl, en die giftige pijlen worden door de media gretig opgepikt. Dat is even wennen.
Op 22 december had ook het Vlaams Belang al opgemerkt dat enkel de dotatie aan de leden van de koninklijke familie werd bevroren en niet de civiele lijst (…) Twee weken geleden werd die interventie van het Vlaams Belang volstrekt genegeerd door de pers omdat alles wat van die partij komt, door de journalisten per definitie wordt beschouwd als poujadistische kletspraat. Als twee weken later een politicus van de N-VA met exact hetzelfde verhaal afkomt, dan krijgt dat wel automatisch aandacht op de voorpagina’s”.
Twee zaken leer ik uit deze Vrije Tribune:
1.       Steeds meer mensen hebben door dat N-VA gewoonweg kopieert, en hiervoor ook beloond wordt door de pers,
2.       En dat diezelfde pers een bericht al dan niet verwerpelijk vindt, afhankelijk van de afzender van het bericht.
3.       Tenslotte hebben ook steeds meer mensen het belachelijke van dit soort redeneringen van de pers door. N-VA zal dit soort stunts dus niet kunnen blijven herhalen, zonder zichzelf tezelfdertijd ook eindeloos belachelijk te maken.  

Geen opmerkingen: