POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





donderdag 10 maart 2011

Achtervolg geen criminelen meer…

Bij een anti-inbraakactie in Limburg vorige week sloeg een chauffeur op de vlucht. Twee ‘zwaantjes’ zetten de jacht in, maar het vluchtende voertuig “negeert elk stopsein en scheurt door twee wegversperringen” (Het Laatste Nieuws, 2 maart 2011). De politie kon zich net op tijd uit de voeten maken.




Onderweg bekogelen de vluchtende criminelen hun achtervolgers met onder andere een blusapparaat: ook hier komen de motards met de schrik ervan af. Uiteindelijk wordt de helse rit gestopt als de criminelen een politiewagen rammen. De volwassen dader kan ontsnappen, de minderjarige wordt gesnapt.



Nauwelijks één dag later staat de jonge allochtoon weer op straat. “Reden: geen plaats in de Franstalige jeugdinstellingen. De 17-jarige crimineel was nochtans geen onbekende bij het Luikse gerecht”.



De politieverenigingen zijn het grondig beu: elke dag riskeren ze hun leven voor de veiligheid van de burgers en de staat, en dan moet je dit maar meemaken. Sommige verenigingen van politiemensen roepen zelfs op om voortaan enkel nog de nummerplaat te noteren. “De politici en de magistraten die voor deze malaise verantwoordelijk zijn, moeten dan maar de rest doen. Ze zullen wel anders piepen als die roekeloze bendes op een dag hun dure wagen pikken”, is de terechte commentaar van veel politiemensen op het gebeuren.



Waarom blijven de burgers in dit apenland dit soort toestanden toch pikken?

Geen opmerkingen: