POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 25 september 2013

Verdachte zware agressie vrijgelaten

Er zit een bepaalde logica in de beslissingen van de rechtbanken: er is nu eenmaal plaats te kort in de Belgische gevangenissen, enzovoort. Maar die logica is daarom niet altijd het juiste politieke of gerechtelijke signaal.
Enkele dagen geleden was een politiepatrouille met een drugshond op controle. De politiemensen deden onder andere paspoortcontrole en dat zinde een tweetal blijkbaar niet . Vooral in een horecazaak ging het er zeer hard aan toe. De vier politiemensen kregen het zeer hard te verduren en werden in elkaar getimmerd. Ze liepen kwetsuren op en zijn dagen werkonbekwaam.
De twee werden uiteindelijk ingerekend, maar werden ondertussen onder voorwaarden vrijgelaten. Los van dit concrete dossier – dat ik niet ken natuurlijk – moet mij toch van het hart dat er té gemakkelijk onder voorwaarden wordt vrijgelaten. Zolang Justitie dat niet doorheeft, blijft de perceptie bij de bevolking bestaan dat er in dit land een quasi-straffeloosheid bestaat voor zware misdrijven, terwijl de gewone boetes met véél aandrang uit de portefeuilles van de mensen worden geduwd.Geen opmerkingen: