POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 24 september 2013

Humor bij de rechtbanken…of is er meer aan de hand?

Een Kirgies ontvoerde onlangs zijn eigen vrouw en sloot haar op. Ontvoering voor het Openbaar Ministerie, die dan ook de gepaste straftoepassing eiste. Als burger doe je dat soort acties niet, vrouwen verdienen respect.
Zo niet de advocaat van de Kirgies. Hij voerde gewoon een gebruik uit Kirgizië uit, zijn land van herkomst. “Bij ‘Bride kidnapping’ wordt een vrouw door de man ontvoerd en tot seks gedwongen, waarna hij haar tot echtgenoot probeert te maken of het huwelijk probeert te redden. Want het huwelijk was op de klippen gelopen, onder meer door het gewelddadig karakter van de man. De advocaat vroeg Justitie letterlijk “open te staan voor het culturele gebruik van zijn thuisland”.
Plezant, humoristisch en vooral: niet zonder gevaar, dit rechtsrelativisme. Stel je even voor dat het gerecht daarop ingaat! Hoe moeten we dan nog diefstallen door buitenlandse daderbendes bestraffen? Net wat u zegt: culturele gebruiken uit het thuisland! Of zelfs eremoorden tegengaan? Opnieuw culturele gebruiken uit het thuisland!

Dit is een doodlopend straatje natuurlijk. Tenzij men ‘integratie’ en ‘multiculturele maatschappij’ zo begrijpt dat iedereen hier zijn culturele gebruiken kan behouden en dat de rechtsstaat die ook nog eens zou moeten honoreren…Dit is echt van de pot gerukt!  

Geen opmerkingen: