POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 26 september 2013

Sta op, verworpenen der aarde…!

Socialisten zijn ook niet meer wat ze (misschien) ooit geweest zijn, de partij van de kleine man. Want ze zijn met volle overtuiging in het links-liberaal programma gestapt. Neem nu de groepsaankopen stookolie. Uit Het Laatste Nieuws blijkt dat de sp.a van een bepaalde gemeente behoorlijk wat commissie opstrijkt voor de groepsaankopen die ze zelf bij hun leden en sympathisanten hebben aangekondigd.
Is daar iets verkeerd mee? Op zich niet natuurlijk, als je de voorwaarden en het feit dat je commissie opstrijkt, duidelijk gecommuniceerd hebt. Volgens de sp.a-verantwoordelijke was het “nooit de bedoeling de partijkas te spekken door de organisatie van groepsaankopen”.
De federatie van brandstoffenleveranciers ziet het enigszins anders: “We betreuren dat daar nooit over wordt gecommuniceerd aan de consument. Want hij draait op voor die commissie. De brandstofhandelaars houden er immers rekening mee in hun prijs. Dit ruikt naar consumentenbedrog”.

Sp.a-voorzitter Tobback had het onlangs over “ons fraudegeld” dat hij terug wilde. Socialisten en fraudegeld – het blijft een boeiend verhaal natuurlijk. Wie herinnert zich Frank Vandenbroucke nog en het Agustasmeergeld? 

Geen opmerkingen: