POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 19 juni 2012

Rare jongens, die Franstaligen


Er is weer zware commotie aan de Franstalige zijde van dit land. De Franstaligen zijn dit keer kwaad omdat een Vlaamse landkaart in Japan werd verspreid waar Brussel integraal werd ingedeeld bij Vlaanderen. Oh, miserie! De enge Vlamingen plaatsen Brussel nu toch wel in Vlaanderen zeker? Geografisch dan nog wel, als we de MR-senator Armand De Decker.
Nu weten we al langer dan vandaag  dat het de natte droom van deze De Decker is, dat Brussel aansluit bij Wallonië. We kunnen er dus ook niets aan doen dat Brussel nu eenmaal geografisch helemaal in Vlaanderen ligt. We moeten de heer De Decker er zelfs opmerkzaam op maken – maar hij heeft deze informatie, want zo intelligent is hij natuurlijk wel – dat Brussel in oorsprong een Vlaamse stad was, een Nederlandstalige stad, net zo Vlaams als Geraardsbergen of Gent – misschien zelfs Vlaamser.
De Franstaligen zijn kwaad. Misschien moeten ze dan maar de atlassen hertekenen? Misschien kunnen ze dan in één beweging van de Vlaamse kust ook opnieuw een Belgische kust maken? Misschien moet dan ook Luik maar een stukje strand hebben? Of Charleroi?
Typisch is de houding van de Vlaamse bewindslieden. In plaats van de schouders op te halen, eens luidop ‘so what’ te roepen, “zitten ze verveeld met de zaak”, aldus een verslag in Het Laatste Nieuws (15.06.2012). Ze zullen de resterende stock vernietigen…Spijtig. 

Geen opmerkingen: