POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.





maandag 4 oktober 2010

Lik-op-stuk-beleid in Nederland. En wanneer in Vlaanderen?

Vooral de zogenaamde Vlaamse kwaliteitskrant was zeer giftig, maar zoals het er nu voorstaat, lijkt het dat het nieuwe, duidelijk rechtse beleid in Nederland door een sterke meerderheid van de Nederlanders wordt gedragen. Ondanks het feit dat het om een minderheidskabinet gaat, weliswaar gesteund door Geert Wilders en zijn PVV.




Maar wat een veranderingen allemaal! “Als u een inbreker een ferme tik geeft, dan wordt de inbreker bestraft en niet u”, aldus toekomstig premier Mark Rutte van de rechtsliberale VVD. Dit is taal die men in Nederland niet gewoon was – in België trouwens ook al lang niet meer – maar waarvoor de Nederlanders massaal hebben gestemd. Alléén: in Nederland krijgen ze dan ook het beleid dat ze hebben gevraagd, Vlamingen niet.



Geniet even mee van het lijstje voorstellen. Er komen een pak agenten bij. 25% minder asielzoekers en 30% minder gezinshereniging. “Immigranten moeten slagen in een examen of ze krijgen geen verblijfsvergunning. Begaan ze een misdaad, wordt hun vergunning ingetrokken”, aldus een verslag in Het Laatste Nieuws (01.10.2010). Illegaal verblijf wordt strafbaar, boerka’s worden verboden, enzovoort.



Men gaat verder en snoeit ook in kabinetten en regering – wat het Vlaams Belang trouwens ook al heel lang eist: 30% minder politici, ministers dus, in het plan van Rutte. “Vergelijk dat even met de volle autobus van 53 ministers in ons land”, weet Het Laatste Nieuws. Ook in allerlei consultants en in subsidies wordt flink het mes gezet, en bespaart men in totaal 18 miljard euro.



Een forser veiligheidsbeleid, een strakker migratiebeleid: het Vlaams Belangprogramma wordt in Nederland uitgevoerd. Door Noord-West-Europa waait een rechtse wind: Zweden, Noorwegen, Denemarken, nu ook Nederland. In Vlaanderen waait ook een strakke, rechtse wind, alleen wordt die door het Belgisch carcan en door de lamme, Vlaamse meerderheidspolitici onmogelijk gemaakt. Hoelang nog?