POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

zaterdag 2 oktober 2010

Korte symbolische actie tegen parkeerbeleid in Roeselare

Vrijdagmorgen hebben wij – Filip Deforche, Immanuel De Reuse en ikzelf – een symbolische actie gehouden aan de twee voorheen gratis, nu betalende parkings, de Pendelparking en de Moermanparking. Dit naar aanleiding van het besluit van het gemeentebestuur om ook deze parkings betalend te maken – voor zover men geen treinabonnement kan voorleggen, tenminste.
In de pers, nu al op verschillende weblogs, en misschien de komende dagen ook in gedrukte versies, verscheen volgend verslag:Vlaams Belang hekelt gebrekkige communicatie rond parkeerbeleid.

Het Vlaams Belang heeft vrijdagmorgen pamfletten uitgedeeld aan chauffeurs die hun wagens kwamen parkeren op de Moermanparking en de Pendelparking. De raadsleden verwijten het stadsbestuur een slecht communicatiebeleid.

Schepen Kindt liet op de gemeenteraad van 20 september weten dat voor de betalende parkings van Moerman en Pendel een maand gedoogbeleid zou worden toegepast. Het Vlaams Belang vindt het niet kunnen dat dat niet gecommuniceerd is aan de burgers, noch in het stedelijk infoblad, noch in de brieven die het stadsbestuur in de stationsbuurt liet verdelen.Peter Logghe: “Het dossier van het parkeerbeleid blijft zeer slecht gecommuniceerd. Niemand van de parkeerders die we op de parkings aanspraken, was op de hoogte van het gedoogbeleid, niemand. Daarnaast hebben we ook het beleid aangeklaagd, dat erin bestaat steeds meer zuurverdiende centen uit de zakken van de mensen te kloppen. De laatste twee ‘gratis’-parkings verdwijnen in deze stad. En toegegeven: 2 euro betalen voor een ganse dag parkeren is misschien niet veel, maar wordt wel veel als je dat 3 maal in de week moet betalen, 4 weken per maand en 12 maanden per jaar.”
Geen opmerkingen: