POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 22 mei 2013

In Nederland discussie over strafbaarheid illegaliteit


Als Vlaams Belang hebben wij inzake illegaliteit altijd een vrij consequent (voor sommigen: hard) standpunt aangehouden: illegalen moeten terug naar hun land van herkomst. De illegaliteit is met naam een toestand die moet ophouden. De oorzaak van de illegaliteit ligt in het feit dat bepaalde nieuwkomers zich niet houden aan onze regels, en dat moet dus ophouden. Illegaliteit moet inderdaad strafbaar worden gesteld: alleen op die manier kan men de miljoenen mensenstromen die nu aan de gang zijn, proberen in te dammen en te doen verminderen.
In België moet hierover nog een discussie starten, want het zullen niet de aarzelende stapjes van staatssecretaris Maggie De Block – hoe sympathiek de dame ook is – die het verschil zullen maken. Die stapjes zijn te klein, maar het zijn de grootst mogelijke stappen blijkbaar voor een partij als de PS. Inderdaad, een efficiënt en krachtdadig beleid voeren in België: onmogelijk! Ook dat zeggen wij al jaren.
In Nederland, waar men ons meestal met enkele jaren afstand voor gaat, is de discussie over de strafbaarheid van de illegaliteit wel in volle hevigheid losgebarsten. Van alle Nederlanders zegt ongeveer 60% dat illegaliteit strafbaar moet worden gesteld. En het strafbaar stellen is ook in het regeerakkoord opgenomen. In die regering zit de PvdA, en die hield enkele weken geleden haar congres: een nipte meerderheid stemde tegen het strafbaar stellen, maar de PvdA-leider stelt zich nu achter het regeerakkoord. Hommeles in Nederland dus, maar dat de strafbaarstelling van illegaliteit er zeker komt: daar is iedereen ondertussen van overtuigd. 

Geen opmerkingen: