POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 14 augustus 2012

Klinkt het u bekend in de oren?


Dat Griekenland niet alleen economisch en financieel zo lek was als een zeef, wisten we al. Maar via gerichte vragen aan de verschillende ministers was onze fractie in de Kamer er ook al geruime tijd achter gekomen dat Griekenland zowat de zwakste schakel in het Europese migratiebeleid moet zijn.  Al jaren zijn er bewijzen dat de grens tussen Turkije en Griekenland een van de meest ‘doorlaatbare’ is van gans de Europese Unie – en dat wil wat zeggen.
Ondertussen is er een nieuwe regering in Griekenland, en geraakten er nieuwe immigratiecijfers bekend: in de eerste zes maanden van dit jaar werden ongeveer 45.000 vreemdelingen opgepakt, die over geen geldige verblijfspapieren beschikten. 45.000!  De meeste personen kwamen uit Afghanistan, Pakistan en Albanië.
De conservatieve minister voor openbare orde, Nikos Dendias, heeft een verscherping van de voorwaarden aangekondigd om de Griekse nationaliteit te verkrijgen, want er wordt teveel misbruik van gemaakt. “En ook tegen illegalen moet en zal harder worden opgetreden”, aldus dezelfde minister. Want, zo is gebleken, ongeveer 50% van moorden en roofovervallen in Griekenland wordt uitgevoerd door vreemdelingen. Klinkt het u bekend in de oren?

Geen opmerkingen: