POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

woensdag 9 mei 2012

Vlaanderen scoorde toch goed op vlak van opleiding?


Een bericht waar onze leraars/leraressen met enige bezorgdheid hebben gelezen, maar ook ouders en leerlingen zelf moeten hierover ongerust worden:  “Helft van de leerlingen kan geen kaart lezen”, aldus De Standaard (24.04.2012).
“Bij tabellen en grafieken ligt de scoren nog lager dan bij de atlas. Daar scoort iets minder dan de helft het niveau dat ze moeten halen op het einde van de eerste graad. Bovendien gaat de beheersing lichtjes achteruit ten opzichte van eenzelfde onderzoek 7 jaar geleden. Toen haalde de helft nog de doelstellingen voor het lezen van tabellen en grafieken, nu is dat teruggevallen naar 45%”.
Bij kaarten en plannen is er zelfs een terugval van 57 naar 46%.
Tijd dat het onderwijs en de politiek naar oorzaken gaan zoeken, zonder zich te storen aan allerlei politiek correcte axioma’s, ideologische denkbeelden en dergelijke. Maar veel vertrouwen heb ik niet in het onderzoek, want laat nu juist onderwijs en politiek de meest politiek-correcte wereldjes zijn in dit landje. Wil Vlaanderen zijn vooraanstaande positie inzake opleiding en vorming niet kwijtspelen, dan zou het nochtans best oog hebben – zonder oogkleppen dus – voor deze vrij alarmerende evolutie. 

Geen opmerkingen: