POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 22 mei 2012

Vlaams Belang dringt aan op méér drugcontrole op luchthavens


Uit cijfers die ik van de Minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw Joëlle Milquet (cdH) heb ontvangen, blijkt  een dramatische vermindering van het aantal drugcontroles in en rond de luchthavens in België.
Nadat al eerder gebleken was dat ook in en rond de zeehavens steeds minder mensen werden ingezet voor controle op drugs en andere criminele goederen, moest minister Milquet in antwoord op een schriftelijke vraag toegeven dat dit ook op de luchthavens het geval is. In 2009 bijvoorbeeld grepen op Zaventem luchthaven nog 1.407 controles plaats, in 2010 nog amper 695 en in 2011 zakte dat aantal nog verder: 563. De controles op andere luchthavens zijn verwaarloosbaar.
Nochtans worden er drugs gevonden, en zelfs in grote mate. Sinds 2007 werden 642 mensen gearresteerd. Er werd 2,5 ton cocäine aangetroffen, 141 kg heroïne, 160 kg cannabis, enzovoort.  In navolging van Australië en andere Angelsaksische landen heb ik namens het Vlaams Brelang aangedrongen  op scherpere controle en de inzet van meer mensen. België gaat al decennia door voor draaischijf van de drughandel, hier kunnen dus resultaten in de strijd tegen de illegale drughandel geboekt.  Als de politieke wil aanwezig is, tenminste. 

Geen opmerkingen: