POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 13 december 2011

Hoe zou het nog in Wallonië zijn?


PS en minder frisse praktijken, het lijkt wel samen te gaan als sneeuw en après-ski. Iedereen zal zich de historische woorden van PS-voorzitter – en momenteel dus Belgisch premier – Elio Di Rupo herinneren, waarbij hij aankondigde alle ‘parvenus’ uit de partij te zullen smijten. De partij moest gezuiverd worden van de Jean-Claude Van Cauwenberghe’s en tutti quanti. Hij zou schoon schip maken en een nieuwe, jonge, propere generatie zou de partijkaders komen bevolken. Op een bepaald moment liepen strafrechtelijke en andere onderzoeken tegen niet minder dan 23 schepenen en gezagsdragers.
Pijnlijk voor Di Rupo dus dat hij opnieuw getroffen wordt door een reeks corruptieschandalen. En nog pijnlijker, aldus een verslag in De Standaard (02.12.2012), is dat het allemaal jonge PS-wolven zijn die in verschillende minder mooie verhalen worden genoemd.
Zo is er Stéphane Moreau, die na een woelige staatsgreep tegen Michel Daerden, burgemeester werd van Ans. “Het onderzoek (tegen hem) heeft te maken met mogelijke financiële malversaties bij de Luikse intercommunale Tecteo”.
Dan is er nog kamerlid Alain Mathot (en burgemeester van Seraing), die “in beschuldiging is gesteld door het Luikse parket voor mogelijke corruptie bij een openbare aanbesteding”.  En tenslotte, alsof de jongere generatie nog eens per se wou bewijzen dat ze het beter kan dan de oude krokodillen, “heeft de raadkamer van Charleroi Philippe Van Cauwenberghe, zoon van Jean-Claude en PS-gemeenteraadslid in Charleroi, naar de correctionele rechtbank verwezen op beschuldiging van corruptie en sociale fraude”.
Tijd voor een nieuwe, grote schoonmaak? 

Geen opmerkingen: