POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 6 december 2011

België zakt op lijst van hernieuwbare energie


Uit de nieuwste kwartaalstudie Renewable Energy Country Attractiveness Indices van het befaamde financieel consultantsbureau Ernst & Young blijkt dat België van de 14de naar de 15de plaats is gezakt op de landenindex betreffende hernieuwbare energie. Zeer merkwaardig: China is koploper van de lijst, en Brazilië, dat een snelgroeiende windmarkt heeft, komt de top 10 binnen.
België zakt een plaats en doet het daarmee een pak minder goed dan andere Europese landen als Duitsland (dat op de 3de plaats staat), Italië, Groot-Brittannië.
Dit land, dat het onze nooit zal zijn, lijkt op alle niveaus het koppeloton te moeten lossen. België slaagt er niet in de Vlaamse en vooral Franstalige arbeidsmarkt te activeren, België slaagt er niet in de fiscale en parafiscale druk te verminderen, België slaagt er niet in een modern energiebeleid, met voldoende aandacht voor hernieuwbare energie en de nadruk op bevoorradingszekerheid, op de sporen te zetten, België slaagt er niet in het financieel beleid gezond te maken.
Alles hangt van de Vlamingen zelf af. Als ze voldoende lef zouden hebben, voldoende moed om enkele fundamentele stappen te zetten…

Geen opmerkingen: