POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

dinsdag 3 juni 2008

Multiculti’s zijn de nuttige idioten van de imams

Dit is de titel van een interview van Knack met de Nederlandse hoogleraar Hedendaags Islamitisch Denken Hans Jansen naar aanleiding van het verschijnen van zijn jongste boek “Islam voor varkens, apen, ezels en andere beesten” (*). Interessant vraaggesprek omdat hieruit blijkt dat de ‘islamofobe’ kritiek van Filip Dewinter en anderen van het Vlaams Belang in de academische wereld niet zomaar wordt afgekeurd, wel integendeel. Kritische stemmen worden talrijker, ook in de universiteits- en onderwijswereld.

Zo waarschuwt professor Jansen voor de sterke territoriumdrift, waarover we ons zorgen moeten maken: “In zoverre wel dat er binnen de Islam een elite van misschien 20% bestaat die wel degelijk op verovering uit is en de rest van de moslims onderdrukt. Die elite is machtig en heeft slechte plannen, daar komen ze openlijk voor uit, dat zeggen ze in hun preken. Die elite is werkelijk heel boosaardig (…) Wij hebben een vijand in die elite, in die imams”.

Ook aan de druk om de eigen islamitische wetgeving, de sharia, in te voeren, mogen wij niet toegeven, vindt professor Jansen: “We moeten heel erg opletten ten aanzien van die sharia en geen millimeter wijken. Dit moeten we ten koste van alles tegenhouden. Dat is geen religieuze kwestie, dat is een kwestie van mensenrechten. De moslims zelf voeren de sharia niet eens in, alleen in Iran en Saudi-Arabië en een deel van Nigeria. Want er is iets mis met de sharia. Die is namelijk buitengewoon mensvijandig”.

Ook inzake hoofddoeken windt de Nederlandse islamexpert er geen doekjes om: “Hoofddoekjes zijn niet zo belangrijk, behalve in het domein van de overheid. Daar moet je ze absoluut niet accepteren, anders geef je een verkeerd signaal”.

Nuttige lessen voor onze multiculturele knapen en meisjes, die door hun multiculturele axioma’s niet eens zijn dat ze door vele imams gewoon als nuttige idioten worden gebruikt – inderdaad, in dezelfde zin als die bourgeois die meenden een eind weegs met de marxisten te moeten gaan, en die zich daardoor eigenlijk als de nuttige idioten voor het marxisme opstelden. Zegt professor Jansen: “De multiculti’s worden als nuttige idioten van de imams beschouwd. Die worden niet helemaal als mensen gezien. En terecht ook. Die verloochenen zichzelf aan een stuk door”.

In België is dit voldoende om als politieke partij als ‘islamofoob’ te worden vervolgd, in Nederland kan je hierover wetenschappelijk en maatschappelijk relevant discussiëren. Leve de vrije meningsuiting dus!

Geen opmerkingen: