POLITIEKE COLUMN:

Wegens beëindiging van mijn politiek mandaat wordt deze blog niet langer bijgewerkt.
Oudere bijdragen blijven online staan.

donderdag 26 juni 2008

Hoe zou het nog in Wallonië zijn?

Op de nationale webstek van het Vlaams Belang werden de schandalen inzake de sociale woningbouwmaatschappijen in Charleroi, Bergen, Namen en tal van andere Waalse gemeenten en steden met meer dan gewone aandacht gevolgd. De republiek van de rode kameraden bleek vooral een republiek van sjoemelende kameraden.

In 2006 en 2007 verschenen daarover onder de feuilletontitel ‘Hoe zou het nog in Wallonië zijn?’ verschillende bijdragen. Merkwaardig is in elk geval dit: tot hier toe werden vooral politici (en corrupte aanhangsels) beschuldigd van corruptie en schriftvervalsing. Sommige gemeentelijke mandatarissen werden zelfs opgesloten. Bergen en Namen, maar vooral de PS-burcht Charleroi (Van Cauwenberghe) gedurende maanden synoniem met corruptie en misbruik van gemeenschapsgoederen. Ongeveer alle PS-politici bleken besmet. We dachten dat we het ongeveer hadden gehad.

Op maandag 23 juni 2008 maakte Le Soir echter gewag van een nieuwe politieke aardbeving. Niemand minder dan de politiecommissaris zelf wordt nu van gesjoemel beschuldigd wegens een ‘affaire’ met het commissariaat van Marcinelle. Ook een ondernemer wordt genoemd – en vervolgd.

Ondertussen wordt de lijst van schandalen wel bijzonder lang: Alleen in Charleroi al meer dan 40 beschuldigden in 3 jaar tijd, en voor het grootste deel politici, PS-politici. Alle mogelijke inbreuken worden genoemd: misbruik van overheidsgelden, fraude met (Europese, Belgische en Vlaamse) subsidiegelden, maar ook gevallen van pedopornografie…De PS is dus best héél voorzichtig als het erom gaat het Vlaams Belang bijvoorbeeld van antipolitiek te beschuldigen. Er is geen enkele politieke partij die zo’n verpletterende verantwoordelijkheid draagt voor het nooit geziene wantrouwen van de burger in de pollitiek, als deze sjoemelende partij. En ondanks het geroep van voorzitter Di Rupo dat hij genoeg had van deze ‘parvenus’, wordt het lijstje van criminele daden in Charleroi steeds langer. De volledige lijst kan u terugvinden in La Dernière Heure (23.06.2008)

Geen opmerkingen: